Alle informatie op een rij

Bekijk online versie
Header KNVB
Nieuwsbrief juli
nieuwe wedstrijdvormen pupillenvoetbal
 
Hierbij ontvang je de eerste nieuwsbrief over de nieuwe wedstrijdvormen in het pupillenvoetbal. Het huidige seizoen zit erop, we werken toe naar het nieuwe seizoen. Een seizoen waarin we starten met de nieuwe wedstrijdvorm 6 tegen 6 voor pupillen onder 8 en onder 9. Met deze nieuwsbrief houden we je komend seizoen op de hoogte van al het nieuws rond de nieuwe wedstrijdvormen. Deel de nieuwsbrief vooral binnen je vereniging zodat we allemaal goed voorbereid aan de start staan van het nieuwe seizoen. Veel leesplezier!
 
 
knvb
Online magazine
Speciaal voor de introductie van de nieuwe wedstrijdvormen is er een online magazine ontwikkeld. In dit magazine vind je allerlei informatie, zoals spelregels, informatie over de spelbegeleider in 6 tegen 6 en linkjes naar het speciale Crowdfundings-platform en de collectieve inkoop van doeltjes.
Lees verder lees meer
 
 
knvb
Info en downloads
Bekijk ook de KNVB webpagina met alle documenten en downloads die over de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Je vindt er flyers, filmpjes en andere info voor verenigingen. Alle bestanden zijn vrij te downloaden en te delen en beschikbaar om op de website van de vereniging te plaatsen.
Lees verder lees meer
 
 
Wijzigingen competitie seizoen 2017/'18
Buiten de nieuwe wedstrijdvorm voor de Jo8- en Jo9-teams gaan er vanaf komend seizoen op competitie-gebied nog een aantal wijzigingen plaatsvinden. Zo is er de introductie van het mobiel digitaal wedstrijdformulier (MDWF) en gelden er andere dispensatieregels.

Vanaf volgend seizoen organiseren we ook de geboortejaar-competities. De geboortejaar-competities zorgen ervoor dat we de comptetities nog beter kunnen indelen. Er worden 4 niveaus per geboortejaar aangeboden zodat ieder team op zijn niveau wedstrijden kan spelen tegen vergelijkbare tegenstanders.
Lees verder lees verder
 
 
knvb
Spelregels 6 tegen 6
De nieuwe wedstrijdvormen 6 tegen 6 brengen ook enkele nieuwe spelregels met zich mee. In onderstaande infographic vind je de belangrijkste spelregels opgesomd zodat je goed voorbereid aan de start van het seizoen kan beginnen.
Lees verder lees meer
 
 
knvb
Opleiding voor spelbegeleider én pupillenscheidsrechter
In verband met de wijzigingen in het pupillenvoetbal en de invoering van de rol van spelbegeleider, biedt de KNVB Academie met ingang van het seizoen 2017/’18 een volledig vernieuwde opleiding spelbegeleider/ pupillenscheidsrechter aan.
Lees verder lees meer
 
 
Teamindeling en selectiebeleid
Binnen veel verenigingen is men nu druk bezig met de indeling van de jeugdteams voor komend seizoen. Waar moet je als vereniging rekening mee houden bij het indelen van de teams? Welke selectiecriteria kan je hanteren? En wie kan je als vereniging allemaal betrekken bij dit proces? Op www.knvb.nl/assist vind je hier meer handige informatie over.
 
 
Collectieve inkoop doeltjes
De bestelsite voor de doeltjes voor de nieuwe wedstrijdvormen voor het pupillenvoetbal is in de lucht! Via de speciale website kunnen verenigingen, gemeenten en andere organisaties op een eenvoudige manier nieuwe doeltjes bestellen en deze bovendien op korte termijn geleverd krijgen.

De site blijft in ieder geval tot 1 juli 2018 in de lucht. Zo heb je als vereniging voldoende tijd om gebruik te maken van deze bestelmogelijkheid. Op de bestelsite is aanvullende informatie over de doeltjes te vinden maar ook de bijbehorende voorwaarden zoals de levertermijn, garantietermijn, etc. De doeltjes zijn ook interessant voor gebruik bij trainingsactiviteiten en het 35+/45+-voetbal.
Ga naar de website lees verder
 
 
Hulp nodig?
De KNVB biedt iedere vereniging actieve ondersteuning aan door middel van de inzet van onder andere. KNVB Technisch Jeugdcoördinatoren (TJC) en Verenigingsadviseurs (VA). Op www.knvb.nl/assist-bestuurders zie je wie de TJC’s en VA’s in jouw regio zijn en hoe je met hen in contact komt.
 
Mochten er vragen zijn n.a.v. deze mail, dan kun je altijd contact opnemen met de KNVB TJC of VA in jouw regio. Of stuur een mail naar pupillenvoetbal1718@knvb.nl.