Spelbegeleider nieuwe rol arbitrage

Bekijk online versie
Header KNVB
Nieuwsbrief clubarbitrage - februari
spelbegeleider nieuwe rol arbitrage
 
Hierbij ontvang je de derde KNVB nieuwsbrief clubarbitrage. Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan ruim 11.000 geregistreerde opgeleide verenigingsscheidsrechters en scheidsrechterscoördinatoren. Via deze nieuwsbrief houden we jullie op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen op clubarbitrage vlak. Uiteraard staat het vrij om deze nieuwsbrief binnen jullie eigen vereniging te delen met een ieder die de arbitrage een warm hart toedraagt. Veel leesplezier!
 
 
De rol van spelbegeleider binnen het nieuwe pupillenvoetbal
Het amateurvoetbal start vanaf het seizoen 2017/’18 met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Dit draagt bij aan het spelplezier en de ontwikkeling van ieder kind op elk niveau. Voor het seizoen 2017/’18 betekent dit voor de categorieën O8 en O9 dat zij 6 tegen 6 gaan spelen. Bij deze wedstrijdvorm is een spelbegeleider aanwezig, die het spel begeleidt. De spelbegeleider staat niet in, maar langs het veld en grijpt alleen in wanneer de spelregels door de kinderen niet juist worden toegepast. De rol van spelbegeleider is nieuw in het voetbal. De KNVB Academie is daarom bezig leermiddelen te ontwikkelen, om vanaf komend seizoen spelbegeleiders op te kunnen leiden.
Lees verder lees verder
 
 
knvb
KNVB arbitrageopleidingen
Een scheidsrechter draagt (in samenwerking met spelers en trainers) bij aan een plezierig verloop van wedstrijden. Om scheidsrechters goed voor te bereiden op het fluiten van wedstrijden of ze goed voor te bereiden op de volgende stap in hun ontwikkeling, biedt de KNVB Academie diverse scheidsrechtersopleidingen aan, ook voor begeleidend kader
Lees verder lees meer
 
 
knvb
Trainingsschema (assistent) scheidsrechters
Eén van de voorwaarden om een goede prestatie als (assistent) scheidsrechter te leveren is een goede fitheid. Dit houdt in dat je voldoende snelheid hebt en na iedere intensieve loopactie snel herstelt. Dit moet uiteraard ook aan het einde van de wedstrijd zo zijn, dus je moet dit lang kunnen volhouden. Op scheids-assist.nl staat vanaf nu iedere maand een algemeen trainingsschema, voor zowel scheidsrechters als assistent scheidsrechters, wat je kan helpen fit te blijven.
Lees verder lees meer
 
 
knvb afbeelding
 
Betaald voetbalscheidsrechters op KNVB Campus
Afgelopen maand waren alle betaald voetbalscheidsrechters en assistent-scheidsrechters op de KNVB Campus aanwezig om toe te werken naar de tweede seizoenshelft. Ook werd teruggeblikt op het eerste helft. Op de agenda stonden onder andere de gevolgen van de recente spelregelwijzigingen en de ontwikkelingen met betrekking tot de videoreferee. Daarnaast werd op de velden van de KNVB Campus getraind ter voorbereiding op het naderende vervolg van de competitie.
Lees verder lees verder
 
 
knvb
FIFA badges
Na in oktober te zijn voorgedragen als internationaal scheidsrechter bij de FIFA, trad Dennis Higler tijdens het FIFA-Badge gala officieel toe tot het korps internationale scheidsrechters. Naast Higler staan ook Pol van Boekel, Kevin Blom, Serdar Gözübüyük, Bjorn Kuipers, Danny Makkelie en Bas Nijhuis op de internationale lijst. Mario Diks, Bas van Dongen, Dave Goossens, Sander van Roekel, Charl Schaap, Hessel Steegstra, Rob van de Ven en Erwin Zeinstra zijn de overige assistent-scheidsrechters.
 
knvb
Amateurvoetbal start in 2017 na de vakantie
Samen met amateurclubs is besloten het voetbalseizoen 2017/’18 later te beginnen en later te eindigen. Het seizoen begint in het hele land vanaf 2 september met bekerwedstrijden. Competitiewedstrijden beginnen vanaf 23 september, het seizoen wordt afgesloten op 27 mei.
Lees verder lees meer
 
 
Wist je dat?
Er steeds meer scheidsrechterscoordinatoren in eenzelfde regio structureel overleg met elkaar hebben? Scheidsrechterscoördinatoren die eens per 3 maanden bij elkaar gaan zitten om over clubarbitrage te praten. Een meer dan positieve ontwikkeling die onder andere in de regio Assen, Alkmaar, Duin- en Bollenstreek en Eindhoven plaatsvindt.
Er sinds de vorige nieuwsbrief weer twee clubs beloond zijn met de KNVB│ARAG Fariplay certificering? Vv Katwijk en PSV Poortugaal hebben het qua clubarbitrage dusdanig goed voor elkaar dat zij eind december dit certificaat hebben mogen ontvangen.
Op www.scheidsassist.nl allerlei nuttige, leuke informatie rondom arbitrage te lezen is? Je vindt er onder andere columns, nieuwsberichten en informatie over spelregelwijzigingen.