Handige info voor de start van het seizoen Bekijk online versie
Header KNVB
Nieuwsbrief september
De nieuwe wedstrijdvormen gaan beginnen
 
Komend weekend staan voor veel teams de eerste officiële wedstrijden van het seizoen weer op het programma. We starten met de eerste bekerrondes en daarmee ook officieel met de invoering van de nieuwe 6 tegen 6 wedstrijdvorm bij de O.8 en O.9 pupillen. Maar voordat de aftrap van het seizoen echt gaat beginnen ontvang je nog de tweede nieuwsbrief over 'de nieuwe wedstrijdvormen'. Deel deze nieuwsbrief vooral binnen jouw vereniging zodat iedereen straks goed voorbereid aan de start staat van het nieuwe voetbalseizoen.
 
 
De Aftrap
Heb jij 'De Aftrap' al voorbij zien komen op het Facebook kanaal van de KNVB? Het 'testteam' neemt je hierin mee in hun zoektocht naar nog meer plezier in het pupillenvoetbal.
Bekijk hier lees meer
 
 
knvb
Veldindelingen 6 tegen 6


De komst van de nieuwe wedstrijdvormen heeft ook gevolgen voor de veldindelingen van verenigingen. Er zijn meerdere manieren om een 6 tegen 6 veld uit te zetten. In onderstaande infographic vind je een handig uitleg met de verschillende mogelijkheden voor jouw vereniging.

Lees meerlees meer
 
 
Download infographic veldindelinglees meer
 
 
knvb
De geboortejaarcompetitie: geef je uitslagen door

Waar in het verleden kinderen uit twee geboortejaren bij elkaar in een team zaten, spelen de kinderen bij de 0.8 en 0.9 vanaf dit seizoen in competities die onderverdeeld zijn per geboortejaar. Hiermee proberen we nog meer gelijkwaardige wedstrijden te creeëren. Door deze verandering is het inschatten van het niveau van de teams voor zowel de verenigingen als KNVB in de beginfase nog een uitdaging. Het doorgeven van uitslagen is in de beginfase daarom essentieel.

Lees meer lees meer
 
 
Informatieboekjes bij jouw club
Om jou op weg te helpen bij de invoer van de nieuwe wedstrijdvormen zijn er speciale informatieboekjes ontwikkeld. Deze week ontvangen alle secretariaten van amateurclubs deze speciale boekjes om uit te delen binnen de vereniging. Hierin vind je o.a. de belangrijkste spelregelwijzigingen. Een handig naslagwerk om te gebruiken langs het veld.
 
 
Gezocht: deelnemers panel pupillenvoetbal
Om de invoering van de nieuwe wedstrijdvormen zo succesvol mogelijk te laten verlopen, starten we binnenkort met een nieuw panel waarin we op zoek zijn naar jullie ervaring vanuit de praktijk. We zoeken dan ook zoveel mogelijk mensen die ons hierbij willen helpen.
 
Wil jij meedenken en meehelpen in de verdere ontwikkeling van het pupillenvoetbal in Nederland? Meld je dan via onderstaande link snel aan voor het pupillenvoetbal panel. 
Ik doe mee lees verder